Superbody 2021 versenykiírás

Időpont: 2021. november 6. 09.00 -19.30

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, Budapest 1123 Jaggelló út 1-3.

Nevezés: kizárólag előnevezés

Nevezési díj: 20.000 Ft, amelyet minden részt vevő versenyző visszakap garantált nyeremény formájában. A nevezési díj összegének megfelelő utalvány értékét a díjazási táblázat tartalmazza.

Nevezés

1. A nevezést előnevezés formájában kell megtenni a nevezési oldalon oldalon.

 • A nevezési lapot ki kell tölteni. (A nevezési lap személyes információk részét kérjük nem figyelmen kívül hagyni, hogy a szervezők rendelkezzenek a szükséges háttérinformációval és ha szükséges a versenyzőket méltó módon prezentálhassuk.)
 • Meg kell adni a kívánt kategóriát.
 • T, Ú, A, O, GP kategóriákban a zenét mp3 formátumban fel kell tölteni (A zene időtartama egy perc lehet.)
 • A nevezési díjat be kell fizetni a megadott módon.
 • A nevezési lap elküldése után visszaigazolást küldünk, majd folyamatosan e-mailben küldjük az információkat.
 • Helyszíni nevezés nincs!
 

Nevezési határidő: 2021. október 31. 20.00

Nevezési feltételek

A Superbodyn kizárólag

 • magyar állampolgárságú,
 • külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy
 • magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező

valóban amatőr/amatőr szintű versenyzők vehetnek részt, professzionális sportolók nem. 

NAC, WABBA és egyéb szövetség profi kártyával lehetséges indulni. 

Az új NPC vonalon szerzett profi kártya egyéni elbírálás alá esik akkor, ha a versenyző még nem indult profiként. IFBB profi versenyen már elindult és/vagy profi szintet elért fizikum kizáró ok.

Általánosan minden nevezés egyedi elbírálás alá esik és a versenyigazgatónak jogában áll szükség esetén a nevezést indoklás nélkül elutasítani.

Minden versenyző egy kategóriában indulhat.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a versenyzőknek védettségi igazolvány vagy negatív covid-teszt szükséges.

 

Regisztráció

A regisztráció során hitelesítjük, hogy az előre benevezett versenyző  versenyző megfelel-e a kategória követelményeinek, például a súlykorlátnak, így a súly és magasságmérés itt történik. Ekkor kapja kézhez a versenyző a rajtszámot és a belépésre jogosító karszalagot, valamint a kísérő karszalagját.

 
A regisztráció hagyományosan a verseny előtti napon történik, pontos helyéről és időpontjáról sikeres nevezés esetén e-mailben küldünk tájékoztatást.
 
 
Barnítás

A helyszín állagmegóvása érdekében  a Dream Tan vagy egyéb, foltot hagyó barnítókrém használata kizárás terhe mellet tilos.

Pro Tan barnítás rendelkezésre áll térítés ellenében a regisztráció (előbarnítás) helyszínén és a verseny napján, előjegyzéses rendszerben.

Pro Tan előjegyzés

Kérjük a versenyzőket hogy a barnítás előjegyzést a kategóriabeosztáshoz igazítsák!

Pózolás

A pózokat vezényszóra, egyszerre kell bemutatni, hogy a bírók rendesen értékelhessék a versenyzőket. A kategória értékelésének végén a top 6 még egyszer bemutatja a hét kötelező pózt hogy célfotó készülhessen.

A szabadpózok időtartama (az adott kategóriákban) egy perc. A pózzenét egy percesre vágva mp3 formátumban fel kell tölteni a nevezési lapon. 

Eredményhirdetéskor külön pózolás lesz a fotósoknak a színpadon.

A verseny hivatalosan a backstage-be való belépéstől a stúdiófotózásig tart.  Eredményhirdetés után vagy utasítás szerint minden versenyző köteles megjelenni a hivatalos fotósnál a hátteres fotózáson. Amennyiben valaki a fotózáson nem jelenik meg, kizárjuk a versenyből illetve az eredményét érvénytelenítjük.

 
Pontozás

A versenyzőket a hagyományos IFBB sztenderden alapuló Superbody szabályrendszer szerint fogja értékelni a Superbody bírói kar. A versenyen hét bíró pontoz, a bírói panel kategóriánként cserélődik, a beosztás sorsolással történik.

A pontozólapok kiértékelése zárt rendszerben, a versenyzők tekintetében anonim módon történik. A pontozólapok kérésre utólagosan megtekinthetők.

A pontozási rendszer működését a Superbody Szabályzat tartalmazza.

Fotózás

A Superbody 2021 hivatalos fotósa Garamszegi Péter (GP Exclusive). Privát képek megrendelésére kizárólag a hivatalos fotósnál van lehetőség, külsős fotóst beengedni nem áll módunkban. Kísérőknek/nézőknek fotózni/videózni kizárólag az ülőhelyükről lehet , a színpadhoz előre menni szigorúan tilos, mivel ez a szervezők és a mádia csapat munkáját zavarja.

Kategóriák

Férfi testépítő kategóriák:
Tinédzser, Újonc, Athletic, Open, Grand Prix

Egyéb férfi kategória:
Men’s Physique

Női kategóriák:
Bikini, Bikini Junior, Body Fitness, Women’s Physique

Kategóriák kettéosztása: a kategóriák esetleges kettéosztása hagyományosan magasság szerint történik, amennyiben egy kategóriába minimum 10 versenyző nevezett. A kettéosztás során két, egyenlő csoportot képzünk amelyhez irányadó a versenyzők magasságának átlaga. Az kategóriabeosztás jogát a szervezők fenntartják ez ellen kifogással a versenyző nem élhet.

Kieséses rendszer: amennyiben nagy számú versenyző érkezik Open ill. Gp kategóriába, a szervezők kieséses rendszert is alkalmazhatnak, amely során egy vagy több körben a bírók a kiesőket választják ki, majd a top tíz versenyző kerül helyrepontozásra.

A szervezők a beosztások módjáról a beérkezett nevezések és a program alapján döntenek.

A kategóriák rövid leírása

Tinédzser (T): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Korhatár 21 év: 2021. november 6.-án 21. életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak.

Előző Superbody-n tinédzser kategóriában indult versenyzők indulhatnak T kategóriában továbbra is, amíg be nem töltik a 21. életévüket.

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak. Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n indultak eddig, de nem jutottak a top 6-ba. A fenti szabályt megszegő versenyzőket diszkvalifikáljuk.

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett. A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák, szükség esetén a versenyzőt diszkvalifikálják. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása.

Figyelem: az Athletic kategória nem levízhajtózott Open kategóriás versenyzőknek szól! Open fizikumú versenyző akkor sem indulhat itt, ha teljesíti a súlykorlátot!

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt díjazású kategória.

GP kategória (GP):  súlykorlát nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt díjazású kategória.

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépítő kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák vagy diszkvalifikálják.

Women’s Physique (WP): bodybuilding jellegű kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, cipő nélkül.

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 24 év. 2021. november  6.-én 24. életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő. Kiemelt díjazású kategória.

A versenyzők a kategóriájuknak megfelelő öltözőbe lesznek beosztva, ahol a verseny végéig tartózkodniuk kell, hogy az backstage menedzserek (“összeszedő emberek”) megtalálják. A backstage menedzserek kísérik a versenyzőket a színpadhoz majd a fotózásokra. A versenyző köteles a backstage menedzserek  utasításainak eleget tenni.

Általános elvárások a kategóriabeosztásokkal kapcsolatban

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással, valamint a szükséges ruházattal. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

Bővebb információ a Superbody Szabályzatban.


A versenyen való megjelenés

A versenyzőnek versenyzésre alkalmas állapotban kell a versenyen megjelennie.

Az érkezés a kategóriabeosztás függvénye, a versenyzők e-mailt információja tartalmazni fogja az ajánlott időpontot, amihez a barnítási előjegyzését igazítania kell. A délutáni kategóriáknak nem kell reggel korán kijönnie.

Díjazás

A díjazási tájékoztatót a díjazási táblázat tartalmazza.

A nyereményekkel kapcsolatos adófizetési kötelezettségeket Szervező viseli. Szervezőt a Nyeremények fentiek szerinti átadásán és adóvonzatuk kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli. Egyéb esetlegesen felmerülő költségek a versenyzőt terhelik.

Általános szabályok 

1. A versenyző köteles a verseny napján versenyzésre kész állapotban megjelenni és  köteles sportolóhoz méltóan viselkedni. 

2. A versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny számára a backstage-be való belépéstől a stúdiófotózásig tart.

3. A versenyző köteles megfelelő verseny ruházattal (póznadrág stb.) 

4. A versenyző nevezéskor vállalja, hogy a kategóriának megfelelő fizikummal lép színpadra. A versenyzői szintet el nem érő fizikumú, kirívóan felkészületlen pályázót a versenyből kizárjuk.

5. A versenyző köteles a szervezők/rendezők utasításainak eleget tenni.

6. A versenyző köteles a kategóriájának színpadra lépése előtt 20 perccel a bemelegítő helyiségben megjelenni.

7. A versenyző egy kísérőt (segítőt) hozhat magával, akinek jegyet kell igényelnie előnevezéskor.

8. A versenyző köteles a színpadra lépés előtt megfelelően barnítani. Profi barnítás a verseny helyszínén és pénteken, a regisztrációs helyszínen is lesz.

9. A versenyzőknek a nézőtérre bebarnítózott állapotban kimenni szigorúan tilos! A versenyző a verseny további részét a kategórájának eredményhirdetése után, tisztálkodva, utcai ruhában nézheti a nézőtérről.

10. A versenyző köteles törekedni a helyszín épségének és tisztaságának megőrzésére.

11. A versenyző és minden olyan személy, akik a rendezvényen jelen van (beleértve látogatókat, kísérőket, személyzetet) tudomásul veszi, hogy a versenyen kép-és hangfelvétel készül, amelyet a Szervező további ellenszolgáltatás nélkül felhasználhat, sokszorosíthat, nyilvánossághoz közvetíthet, továbbközvetíthet.

12. A versenyen nem vehetnek részt a Szervező alkalmazottjai és azok a 2013. évi V.törvény a Polgári Törvénykönyvről 8:1.§ szerinti közeli hozzátartozói, beleértve a Szervezővel partneri kapcsolatban álló cégek alkalmazottjait és partnereket.

 
A verseny programja

1. blokk

 • Tinédzser
 • Újonc
 • Athletic

2. blokk

 • Men’s Physique 1.
 • Men’s Physique 2.
 • Bikini Fitness Junior
 • Bikini Fitness 1.
 • Bikini Fitness 2.
 • Women’s Physique

3. blokk

 • Body Fitness
 • Open bodybuilding
 • Grand Prix bodybuilding

 

A Szervező fenntartja a jogot, hogy bármikor, egyoldalúan megváltoztassa a versenyszabályzatot vagy megszakítsa a versenyt.

A versenyző kijelenti, a verseny teljes ideje alatt betartja a Szervező versennyel kapcsolatos utasításait. Versenyző kijelenti, hogy a Szervezőre, a verseny támogatóira, a verseny zsűrijére hátrányos kijelentést nem tesz, továbbá kijelenti, hogy a verseny Szervezőjének szabályzatait betartja.