A NEVEZÉS LEZÁRULT!

Versenykiírás

A verseny időpontja: 2023 október 28. szombat

A verseny helyszíne: Magyar Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest Tatai út 95.

Nevezési határidő: 2023. október 22. vasárnap

Nevezés

Nevezési feltételek:

1. Kizárólag előnevezéssel lehet nevezni.

2. 18 évet betöltött, magyar állampolgárságú és/vagy külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi versenyző indulhat.

3. Kizárólag amatőr versenyzők indulhatnak.

– IFBB Pro kártya kizáró ok, kivéve, ha a versenyző tárgyévben szerezte meg.
– Egyéb szövetség profi kártya nem kizáró ok, kivéve, ha a versenyző profi világbajnoki címmel rendelkezik.

4. A nevezés mindig egyéni elbírálás tárgya, a versenyigazgatónak jogában áll nevezést indoklás nélkül elutasítani, vagy engedményt tenni.

A nevezés módja:

– A verseny kizárólag előnevezéses.
– Nevezni az online nevezési  lapon kell az aktuális nevezési segédlet szerint, a nevezési díj megfizetésével egyidejűleg.
– Nevezést leadni a nevezési határidőig lehet. Nevezési határidő után nevezés nincs.
– Helyszíni nevezés nincs. 
– Egy versenyző egy kategóriában indulhat.  A választott kategória nem módosítható.
– Egy versenyzővel egy kísérő mehet a backstage-be. A kisérőnek kísérő jegyet kell venni, amely a nevezési díj megfizetésénél választható opció. Kisérő jegy vásárlás utólag nem lehetséges.
 – Azoknál a kategóriáknál, amelyeknél szabadpóz forduló van, a zenét fel kell tölteni a nevezési lapon max. 1 perc időtartamra megvágva, mp3 formátumban.
 – Nevezési díj: 20.000 Ft, kísérő jegy: 5.000 Ft.

Kommunikáció:

A verseny hivatalos kommunikációja a versenyzők felé az általuk megadott e-mail címen történik, és minden esetben az e-mailben megadott információ, illetve utasítások az irányadóak. Az e-mail személyes, tartalmának megosztása másokkal tilos.

A versenyző minden tranzakcióról visszaigazoló e-mailt kap. A nevezések lezárása után (a verseny előtti héten) e-mailben fognak érkezni a versenyzéssel kapcsolatos információk. Az előnevezést számítógépen vagy laptopon (nem telefonon!) javasolt leadni a technikai problémák, félregépelés és egyéb problémák elkerülése miatt. A hibásan megadott adatok miatt a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Amennyiben visszaigazoló e-mail nem érkezik, vagy bármi probléma merül fel, az információs csatornákon lehet érdeklődni:

E-mailben: superbody@scitecnutrition.com

Telefonon: +36  30 257 4871 (Kovács Zsolt versenyigazgató)

Kategóriák:

Férfi kategóriák: Újonc testépítés, Masters testépítés,  Athletic,  Men’s Physique, Open testépítés, Grand Prix testépítés 

Női kategóriák: Bikini Junior, Bikini, Wellness, Sportmodell, Body Fitness

A kategóriák rövid leírása:

A Superbody bizonyos kategóriái korlátozás alá esnek. Az Újonc, Athletic, Open kategóriák súlykorlátosak, amelyben zéró tolerancia van, azaz a versenyző csak akkor indulhat, ha pontosan a súlykorlát alá esik a testsúlya. Ellenkező esetben lehetősége van GP kategóriában indulni. 

A Men’s Physique és a Bikini kategóriák magasság szerint arányosan kettéosztódnak, hogy a versenyzők magasságainak átlaga alapján a két csoportban azonos számú versenyző legyen.

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak. Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak csak Újoncban indultak eddig más versenyeken, vagy akik Superbody indultak Újoncban, de nem jutottak a top 6-ba, vagy egyéb Superbody kategóriában 2013 előtt indultak és nem voltak döntősök.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett. A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása. Az Athletic kategóriában próbálkozó Open versenyzőket a bírók lepontozzák. Openben már indult versenyző nem indulhat Atlheticban.

2 forduló: alapfordulat, kötelező pózok.

Masters (M): súlykorlátozás nélküli bodybuilding kategória 2023 október 28.-án  42. életévüket betöltött versenyzőknek. Openben és GP-ben már indult versenyzők csak 47. éves koruk után indulhatnak Superbody Mastersben. A feltételként meghatározott kor szükség esetén egyedi elbírálás alá esik.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Grand Prix kategória (GP):  súlykorlátozás nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt kategória.

3 forduló: alapfordulat, kötelező, max. 1 perc szabadpóz.

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépítő kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.

2 forduló: I-séta, alapfordulatok

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő bikini, magassarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 23 év. 2023. október  28-án 23. életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő bikini, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Wellness (W):  bikininél kicsit izmosabb felsőtest, hangsúlyosabb alsótest fizikum kategória. Nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő bikini, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Sport Modell (SM): bikininél izmosabb fizikum kategória, nincs korlátozás. Két részes sportruházat, sportcipő. A pózolás zárt lábas.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő bikini, magas sarkú cipő.

2 forduló: T-séta, alapfordulatok, 5 kötelező póz.

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

Bővebb információ a Superbody Szabályzatban.

Barnítás:

A Superbodyn Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett. A versenyzőknek ügyelni kell, hogy a helyszín tereptárgyait (falak, bútorok) ne barnítózzák össze. Barnított versenyzőnek a nézőtérre kimenni tilos!

A helyszínen elérhető barnítási szolgáltatással kapcsolatos információkat a már benevezett versenyzők kapják meg.

Díjazás:

A Superbody a legerősebb kategóriákat kiemelten díjazza. A hagyományos Open és Grand Prix bodybuilding kategóriák első helyezettjei Superbody szobrot kapnak, valamint a női abszolút bajnok is, amely a Bikini 1-2, Wellness, Body Fitness, Sportmodell kategóriák első helyezettjei közül a kategória kritériumai szerinti legjobb versenyzőnek jár.

Női abszolút díj: 300.000 Ft kp. + 200.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

Open abszolút díj: 500.00 Ft kp. + 500.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

GP abszolút díj: 1.000.000 Ft kp. + 500.000 Ft értékű táplálék-kiegészítő

A további díjakat a díjazási táblázat tartalmazza.

 

A verseny programja/menete:

A verseny pontos menetrendje az előnevezések lezárása után kerül összeállításra, amelyről e-mailben küldünk tájékoztatást – a végső állapotról akár még a verseny előtti éjjelen is.

A versenyzőknek

– nem kell egész nap a helyszínen tartózkodniuk

– a kategória beosztásuk szerint megadott időpontban kell érkezniük (erről értesítést kapnak)

– a számukra kijelölt öltözőt kell elfoglalniuk, máshol nem tartózkodhatnak,

– a kategóriájuk végeztével azonnal el kell hagyniuk a backstage területét.

A versenyző a kategóriája befejezéséig nem hagyhatja el a backstage területét és köteles a backstage menedzserek utasításait követni.

A versenyző a színpadról köteles azonnal a backstage fotózásra menni, majd onnan interjúra. Ezen események a verseny szerves részét képezik, elmulasztásuk kizárást von maga után.

A kategóriabeosztások három fő blokkot jelentenek. A várható sorrend:

Athletic
 Újonc
 Bikini Junior
 Masters

Men’s Physique 1-2
 Wellness
 Bikini 1-2

Sportmodell 

Body Fitness
 A legjobb női versenyző kiválasztása
 Open
Grand Prix

Általános rendelkezések:

1. A verseny előnevezéses. A nevezési határidő (2023.10.22.) után nevezést nem fogadunk el. Be nem nevezett versenyzőnek indulni nem lehetséges, utólagos nevezésre lehetőség nincs.

2. A versenykiírás és a versenyszabályzat mindenkire kötelező érvényű. (linkek)

3. A nevezési díj befizetése nem minősül nevezésnek. Nevezésnek a nevezési lap kitöltése minősül. A nevezési lap elküldésének és a nevezési díj befizetésének is meg kell valósulnia, hogy a versenyző rajtszámot kaphasson és indulhasson a versenyen.

4. A versenyzők e-mailben kapnak tájékoztatást a teendőkről, amelyben foglalt utasításokat kötelesek betartani.

5. Egy versenyzővel egy kísérő jöhet. Magán fotózásra, videózásra nincs lehetőség.

6. Amennyiben a nevezett versenyző nem tud részt venni a versenyen, köteles a fenti elérhetőségeken jelezni. Nevezési díj visszatérítés csak orvosi igazolás ellenében lehetséges.

7. A verseny díjazását a díjazási táblázat tartalmazza.

8. A versenyző köteles versenyzésre alkalmas állapotban megjelenni, sportolóhoz méltóan viselkedni és a verseny helyszínének állagmegóvására törekedni.

9. A versenyző színpadi szereplése után azonnal fotózásra, majd interjúra kell mennie, amely tevékenységek a verseny részei. A fotózáson és interjún meg nem jelent versenyzőket kizárjuk a versenyből.

10. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek.

 

Kérjük ügyelj arra, hogy a rovatokat pontosan töltsd ki, különben az igénylésedre nem fog válasz érkezni.

A NEVEZÉS LEZÁRULT!